Kauneus, hiukset & tyyli.

Ihonhoito-, meikkaus-, hius- ja tyylivinkit

Samettinen iho turvallisesti kotona mikroneulauksella – näin onnistut!

Arvet, laajentuneet ihohuokoset, juonteet, couperosa… Sinullakin saattaa olla jotain näistä ihon pulmista ja olet saattanut toiveikkaana kokeilla aina uutta ratkaisua joka on tarjoiltu eteesi tv-mainoksesta, seuraamasi vaikuttajan somepostauksesta tai kemppariosaston myyjältä. Mutta pian huomaat, että odotukset korkealla ostamasi tuote on hautautunut muiden purnukoiden sekaan vessasi kaappiin, koska sekään ei tuonut toivottuja tuloksia.

Kuulostaako tutulta? Et ole yksin, vaan moni on käynyt läpi tämän saman rumban. Siispä olet saattanut tulla siihen johtopäätökseen, että kaunis ja heleä iho on mahdollista saavuttaa ainoastaan kalliilla erikoishoidoilla kosmetologin tai ihoon erikoistuneen sairaanhoitajan tekemänä.

Arvaa mitä? Edullisempiakin ratkaisuja on kuitenkin olemassa, sellaisia joita voit tehdä itse ihollesi kotona. Mikroneulaus on suosittu hoito, jota voi tehdä myös turvallisesti kotiin myytävillä välineillä ja tuotteilla. Mikroneulaus vaikuttaa moniin ihon ongelmiin ja sen avulla on nopeaa ja helppoa saada kaunis, vahva ja kuulas iho.

Jos päätät tehdä hoitoa itsellesi kotona, on sinun kuitenkin todella tärkeää tietää mitä teet. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä mikroneulaus on, mitä se tekee ihollesi ja kannattaako sitä käydä ottamassa kosmetologin tai ihoterapeutin pakeilla vai onnistuuko upeat hoitotulokset myös kotiin myytävillä mikroneulauslaitteilla – ”rollereilla”.

Mihin mikroneulaus perustuu?

Edellinen kappale sisälsi paljon lupauksia, tiedämme. Eli otetaanpas vähän takapakkia ja lähdetään nyt ihan ensin liikkeelle siitä, mitä se mikroneulaus oikeastaan on ja mihin sen vaikutus edes perustuu.

Mikroneulauksessa – niin kotona tehtävässä kuin ammattilaisen suorittamassa – ihoa käsitellään instrumentilla, jossa on pienen pieniä neuloja. Neulat tekevät pikkuruisia reikiä ihoon (jep, älä vielä säikähdä vaan jatka lukemista!) joilla on periaatteessa kaksi tarkoitusta:

 1. Parantaa käytettävien tuotteiden imeytymistä ihoon (0.2-0.4 mm neulat)
 2. Stimuloida ihon kollageenin tuotantoa (yli 0.5 mm neulat)

Kun ihoon tehdään niitä pikkuruisia reikiä, parantuu käytettävien hoitotuotteiden imeytyminen ihossa. Iho näet on meillä sitä varten, että se suojaisi kaikkea ihomme alla olevaa ulkoisilta tekijöiltä. Onneksi se tekeekin sen homman hyvin! Mutta koska ihomme on niin hyvä siinä mihin se on tarkoitettu, on myös ihonhoitotuotteiden tehoaminen oikeastaan aika rajallista. Juuri tästä syystä kalliitkaan ”ryppyvoiteet” eivät oikeasti poista ryppyjä. Miten ne voisivatkaan, koska yksikään voide ei voi läpäistä ihoa kovin syvälle, missä juonteiden alkusyy piileksii!

Jos haluat päästä vaikuttamaan syvemmällä ihossasi, juuri tästä syystä tarvitset sen hoitoon jotain kättä pidempää ja mikroneulaus on yksi oiva keino. Mikroneulaus tekee siis ikään kuin pieniä kanavia ihoon, jotta käytetyt hoitotuotteet tehoavat ihossa paremmin. Ihosta tulee heleämpi, kirkkaampi, kosteutetumpi ja terveempi.

Tämä yllä mainittu ominaisuus on tärkein ja olennaisin kotiin myytävissä mikroneulausrullissa. Kotiin myytävät mikroneulausrullat ovat yleensä pituudeltaan 0.2-0.4 mm mittaisia, eli varsin lyhyitä. Niillä saa kuitenkin ihan fantastisia tuloksia ihoon ja siksi tuhannet naiset vannovat kotona tehtävän mikroneulauksen nimeen.

Mitä eroa on ammattilaisen tekemällä mikroneulauksella ja kotona tehtävällä neulauksella?

Kosmetologin tai ihoterapeutin suorittama mikroneulaushoito taas yleensä tehdään pidemmillä neuloilla kuin kotihoidossa, mikä saa aikaan mikroneulauksen vielä syvemmät vaikutukset. Mitä siis tapahtuu, kun ihoa hoitaa pidemmillä neuloilla? Kun ihoa hoitaa yli 0.5 mm mittaisilla neuloilla, ihoon tulee ikään kuin pieni vaurio. Iho alkaa ikään kuin itse korjaamaan itseään ja antaa käskyn muodostaa lisää kollageeni- ja elastiinisäikeitä.

Hoito siis ikään kuin aktivoi ihon omia toimintoja toimimaan vilkkaammin, ja iho kiinteytyy ja heleytyy. Kosmetologin suorittama mikroneulaushoito tasoittaa myös arpia ja voi auttaa esimerkiksi couperosaan ja ihon aurinkovaurioihin. Eli siis:

 • Kotona tehtävä mikroneulaus tehdään lyhyemmillä neuloilla, jolloin vaikutukset ovat pienemmät. Alle 0.5 mm pituiset neulat eivät vaurioita ihoa, etkä täten voi saada aikaan itsellesi vahinkoa. Ihostasi tulee vastaanottavaisempi käyttämillesi hoitotuotteille ja esimerkiksi seerumi ja kosteusvoide imeytyvät todella paljon paremmin. Ihostasi tulee kuulas, kirkas ja terveen näköinen.
 • Ammattilainen taas tekee hoidon pidemmillä neuloilla, mikä vaikuttaa syvemmällä ihossa. Ihoosi muodostuu lisää kollageenia, mikä tekee ihosta napakamman. Ammattilaisen suorittamalla mikroneulauksella voi häivyttää esimerkiksi arpia tai auringon vaurioittamaa ihoa.

Kuinka teen mikroneulausta kotona?

Yksi pieni disclaimer alkuun: Jos olet todella ohut- tai herkkäihoinen, voi olla että mikroneulaus ei ole paras valinta sinulle. Myös jos ihollasi on ruusufinni, infektioita tai aktiivinen akne, ei hoitoa voi tehdä. Tässä vielä lista vasta-aiheista eli esteistä hoidolle:

 • Hyvin herkkä ja ohut iho
 • Ihoalueelle äskettäin tehdyt muut hoidot (kuten vaikkapa mesolanka- tai täyteainehoidot, botox)
 • Ihon keloiditaipumus
 • Verenohennuslääkitys
 • Ihossa olevat infektiot ja avohaavat
 • Aktiviinen akne tai herpes sekä ruusufinni
 • Ihosyöpä
 • Autoimmuunisairaudet
 • Ihoon vaikuttava lääkitys

Muissa tapauksissa, suosittelemme lämpimästi kokeilemaan mikroneulausta ja olemme ylpeitä, että saamme auttaa sinut alkuun!

Näin hoidat ihoasi kotona mikroneulauksella:

1. Valitse sopivan pituiset neulat ja osta ihkaensimmäinen mikroneulausrollerisi

Eri pituiset neulat vaikuttavat iholla eri tavoin. Yleisesti ottaen kotikäyttöiset mikroneulausrullat sisältävät vain lyhyitä neuloja ja hyvä niin. Niillä et vahingossakaan tee haittaa ihollesi. Kotirullat sisältävät yleensä 0.2-0.4 mm pituisia neuloja, jotka vaikuttavat niin, että ne parantavat ihon tekstuuria ja parantavat seerumin imeytymistä.

Vinkki: Kannattaa kokeilla ensin lyhyempiä neuloja ja sitten siirtyä pidempiin kun olet saanut kokemusta lisää. Muista aina huolehtia hyvästä hygieniasta ja mikroneulausrullan sekä ihon hyvästä desinfioinnista ennen hoitoa, jotta vältyt ikäviltä seuraamuksilta kuten infektioilta.

Osta neulausrullasi aina luotettavalta toimijalta, ei missään tapauksessa Wishistä, Amaxonista tai Ebaysta. Muista että halvalla vain harvoin saa laatua, eikä laadukkaatkaan rullat sitä paitsi maksa kovin paljoa. Heikkolaatuiset neulat voivat saada aikaan paljon harmia ja tuhoa ihollesi, ja sen varmasti haluat välttää!

2. Valitse sopivat tuotteet

Käytä ihollesi jo ennen hoitoa C- ja A-vitamiinia sisältäviä seerumeita noin muutaman viikon ajan ennen neulausta sekä hoidon jälkeen. Huolehdi aina ehdottomasti siitä, että käyttämäsi seerumit ja muutkin tuotteet ovat sopivia käytettäväksi mikroneulauksen yhteydessä! Kaikista varmimmilla vesillä olet, jos ostat rullan oston yhteydessä myös sen kanssa yhdessä käytettäväksi tarkoitetun tuotteen/tuotteet.

3. Huolehdi hyvästä hygieniasta

Mikroneulaushoidon yksi tärkeimmistä asioista on ihon ja käytettävien välineiden puhtaus. Huolehdi siis, että sinulla on aina desinfiointiainetta kaapissasi kun teet mikroneulausta, sillä sitä käyttämällä vältyt ikäviltä infektioilta ja muilta epätoivotuilta ihoreaktioilta. Apteekista voit ostaa esimerkiksi NeoAmisept -nimistä desifiointiainetta, joka soveltuu niin ihon kuin instrumenttien desinfiointiin.

Liota mikroneulaustelaa desinfiointiaineessa noin 10 minuuttia aina ennen hoitoa. Pese kasvosi, kaulasi ja decolteesi normaaliin tapaan kasvojen iholle tarkoitetulla puhdistustuotteella. 0.5 mm pituisia neuloja käyttäessäsi desinfioi myös ihosi niistä kohdista, mitä aiot hoitaa (kasvot, kaula, decoltee).

4. Neulaa!

Mikroneulaus voi pistellä iholla enemmän tai vähemmän riippuen käsiteltävästä kohdasta. Ennen neulausta voit halutessasi käyttää puuduteainetta, kuten Emlaa. Puudutusaineen voit laittaa ihollesi kasvojen puhdistuksen jälkeen, mutta desinfiointi tehdään vasta sen jälkeen kun puudute on vaikuttanut ja se on pyyhitty pois.

Tärkeää on, että ihosi on täysin puhdas, ennen kuin aloitat neulauksen.

Tee näin:

 • Jaa kasvosi mielessäsi eri osa-alueisiin, jotta sinun on helpompi hahmottaa järjestys, miten etenet iholla. Yksi helppo tapa jakaa kasvot eri osiin menee seuraavanlaisesti: Otsa, posket, silmien ympärys, huulten yläosa ja leuka (katso yllä oleva kuva). Näiden lisäksi älä unohda kaulaa ja decolteeta.
 • Rullaa neulausrollilla jokaisella hoidettavalla alueella vaakasuuntaan, pystysuoraan ja vinottain noin 4-5 kertaa jokaiseen suuntaan (katso yllä oleva kuva). Voit painaa telaa hiukan, mutta älä liikaa.
 • Nosta tela ylös aina kun vaihdat suuntaa, sillä muutoin neulat saattavat tehdä ihoosi juovia ja iho voi rikkoontua. Älä koskaan rullaa luomien yli! Älä rullaa myöskään silmäluomiesi päältä tai liian läheltä silmiäsi muutenkaan.
 • Koko kasvojen, kaulan ja decolteen mikroneulaukseen menee yleensä noin 5-10 minuuttia.
 • Laita neulauksen jälkeen ihollesi mikroneulauksen kanssa yhteensopivia tuotteita, kuten hyaluronihapposeerumia

Neulauksen jälkeen

Neulauksen jälkeen ihosi saattaa olla punertava ja sitä saattaa myös kuumottaa. Älä siis säikähdä, se kuuluu asiaan ja vaikutus häipyy iholta muutamissa tunneissa. Etenkin jos neulaat pidemmillä neuloilla (0.5 mm), on hyvin tavallista että iho punoittaa jopa muutaman päivän ja ihoa voi jopa kihelmöidä. Kerta kerralta iho alkaa sietämään paremmin hoitoa ja yleensä reaktiot ovat pienempiä kun ihoa on hoidettu useamman kerran.

Älä koske ihoosi muutamaan tuntiin lainkaan. Meikata saat vasta seuraavan päivänä hoidosta. Iho on myös herkkä auringon haittavaikutuksille, joten suojaa ihosi hyvin auringolta. Hoida ihoasi mahdollisimman kosteuttavilla tuotteilla hoidon jälkeen, sillä iho voi tuntua myös kuivalta ja hilseilevältä hoidon jälkeen.

Heti neulauksen jälkeen huolehdi myös rullan puhdistuksesta. Pese mikroneulausrulla tiskiainevedessä huljuttelemalla, huuhtele se huolellisesti ja desinfioi terät. Ole hellävarainen, jotta et riko teriä. Laita rulla kuivaan ja pölyttömään paikkaan, rullan oma kotelo on yleensä paras paikka säilyttää sitä

Mitä sitten?

Nauti ihanasta ja pehmeästä ihostasi! Pidä huolta ihon jatkohoidosta hyvillä ja kosteuttavilla tuotteilla ja muista suojata ihosi auringolta uv-suojan sisältävällä voiteella. Ihoöljyt lukitsevat hyvin kosteuden ihon sisään seerumin levityksen jälkeen.

Voit neulata ihoasi muutaman viikon välein. Aloita mielummin harvemmilla hoitokerroilla ja voit tarvittaessa hiukan tihentää jos tuntuu että ihosi kestää sen. Yleisesti ottaen 0.2 mm rullalla voi neulata ihoa kerran viikossa tai vähän useammin, 0.5 mm pituisilla neuloilla kerran kahdessa tai kolmessa viikossa. Anna ihollesi riittävä aika toipua hoidosta! Liiallinen hoito ei tee iholle hyvää. Muista myös uusia teräsi aika ajoin, sillä tylsät terät voivat vahingoittaa ihoasi.

Hyviä rullauksia!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista: