Kauneus, hiukset & tyyli.

Ihonhoito-, meikkaus-, hius- ja tyylivinkit

Hiusgeelin käyttö kiharille hiuksille – Näin saat erotellut kiharat

Kiharat hiukset

Kiharien hiusten hallitseminen voi toisinaan olla haastavaa, mutta oikeiden hiustuotteiden ja hoitometodien avulla voit saavuttaa upean lopputuloksen, jossa kiharat ovat erotellut, kiiltävät ja hallittavat. Eritoten hiusgeeli on tehokas työkalu, joka auttaa muotoilemaan ja kiinnittämään hiukset pitkäksi päiväksi.

Tässä artikkelissa perehdymme kiharageelin käyttöön ja annamme vinkkejä kiharien hiusten hoitoon.

Mitä kiharageeli on?

Hiusgeeli on kosmeettinen tuote, joka on suunniteltu muotoilemaan ja kiinnittämään hiuksia. Se on yleisesti saatavilla geelimäisessä muodossa ja sitä levitetään kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Hiusgeeli auttaa hallitsemaan kiharoita ja antaa niille rakennetta ja kiiltoa. Lisäksi se auttaa pitämään hiukset paikoillaan koko päivän ajan.

Enkö voi käyttää tavallista hiusgeeliä?

Vaikka hiusgeeli on perusominaisuuksiltaan samanlainen riippumatta hiustyypistä, on olemassa kiharageelejä, jotka on erityisesti suunniteltu kiharille hiuksille. Kiharageelit ovat yleensä kosteuttavampia ja joustavampia kuin normaalit hiusgeelit. Ne auttavat pitämään kiharat pehmeinä ja elastisina, vähentäen kiharoiden hiusten kuivumista ja pörröisyyttä. Normaali hiusgeeli voi tehdä kiharoista liian kovia ja jäykkiä.

Miten kiharageeli eroaa kiharavoiteesta?

Kiharien hiusten hoidossa törmäät luultavasti myös termiin “kiharavoide”. Kiharavoiteet ovat yleensä kevyempiä ja kosteuttavampia kuin kiharageelit. Ne auttavat lisäämään kosteutta kiharoihin ja vähentämään niiden kuivumista. Kiharavoiteet sopivat erityisesti ohuille ja hennoille kiharoille, kun taas kiharageelit tarjoavat vahvemman pidon ja soveltuvat paremmin paksuille ja tuuheille kiharoille hiuksille.

Valitessasi kiharageelin tai -voiteen, harkitse hiustesi tyyppiä ja tarpeita. Kokeile eri tuotteita ja löydä juuri sinulle sopiva vaihtoehto.

Kuinka löytää paras hiusgeeli kiharille hiuksille?

Markkinoilla on valtava valikoima erilaisia hiusgeelejä, ja oikean tuotteen valitseminen voi olla hämmentävää. Kun etsit parasta hiusgeeliä kiharillesi hiuksillesi, huomioi seuraavat tekijät:

 1. Kosteutus: Etsi kosteuttavaa kiharageeliä tai -voidetta, joka auttaa pitämään kiharat pehmeinä ja terveinä.
 2. Pidon taso: Hiusgeeleissä on erilaisia pitoasteita, kuten kevyt, keskivahva tai vahva pito. Valitse pitoaste, joka sopii hiustesi paksuudelle ja halutulle tyylille.
 3. Kemialliset aineet: Vältä hiusgeelejä, jotka sisältävät liikaa kemiallisia aineita, kuten alkoholia, sulfatteja tai parabeenejä. Nämä aineet voivat kuivattaa ja vaurioittaa hiuksiasi.
 4. Luonnolliset ainesosat: Etsi hiusgeelejä, jotka sisältävät luonnollisia ainesosia, kuten aloe veraa, sheavoita tai kookosöljyä. Nämä aineet auttavat kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia.
 5. Kokeile näytteitä: Jos olet epävarma sopivasta tuotteesta, pyydä näytteitä tai pieniä matkapakkauksia testataksesi niitä ennen täysikokoisen tuotteen ostamista.

Kiharageelin käyttö

Kiharageelin käyttö on suhteellisen yksinkertaista, mutta noudattamalla muutamia ohjeita saat parhaan mahdollisen lopputuloksen:

 1. Pese hiukset: Aloita pesemällä hiukset kiharashampoolla ja -hoitoaineella. Kiharageeli toimii parhaiten puhtaisiin hiuksiin.
 2. Kuivaa hiukset: Taputtele hiukset pyyhkeellä kuiviksi. Älä hankaa hiuksia, sillä se saa ne takkuuntumaan.
 3. Levitä hiusgeeli: Ota pieni määrä hiusgeeliä kämmeniisi ja levitä se tasaisesti kosteisiin hiuksiin juurista latvoihin.
 4. Muotoile kiharat: Käytä sormiasi tai kampaa/harjaa muotoilemaan kiharat haluamaasi tyyliin. Voit puristella kiharoita sormillasi erotellaksesi ne toisistaan, jotta ne muotoituvat paremmin.
 5. Anna hiusten kuivua: Anna hiusten kuivua luonnollisesti tai käytä diffuuseria hiustenkuivaajassa. Vältä pyyhkeellä tai föönillä kuivaamista, jotta kiharat säilyvät eroteltuina ja ilmavina.

Miksi hiusgeelini tekee hiuksista kovat?

Joskus hiusgeelin käyttö voi aiheuttaa kiharille hiuksille kovan ja jäykän tuntuman. Tämä voi johtua liiallisesta geelin käytöstä tai vääränlaisen geelin valinnasta. Muista käyttää hiusgeeliä vain pieni määrä, koska liikaa geeliä voi tehdä hiuksista kovat ja epäluonnollisen näköiset.

Jos hiusgeeli tekee hiuksistasi kovat, harkitse siirtymistä kevyempään ja kosteuttavampaan kiharavoiteeseen. Voit myös kokeilla vähentää hiusgeelin määrää tai laimentaa sitä vedellä ennen levittämistä.

Mikä on hyvä hiusgeeli?

Hyviä hiusgeelejä on varmasti markkinoilla monia, mutta me suosittelemme erityisellä lämmöllä HairLustin Defining Geliä:

HairLust
 • Kosteuttava ja erotteleva kiharageeli
 • Sisältää lämpösuojan
 • Antaa keskivahvaa pitoa ja kiiltoa
 • Kaikille kiharatyypeille
 • Sopii Curly Girl metodiin
 • Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Lisää vinkkejä kiharien hiusten hoitoon

Kiharien hiusten hoito on kokonaisvaltainen prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja kärsivällisyyttä. Tässä muutamia lisävinkkejä kiharien hiusten hoitoon:

 1. Käytä hiusöljyä: Kiharille hiuksille sopiva hiusöljy auttaa kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia. Levitä muutama tippa hiusöljyä hiusten pituuksiin ja latvoihin. kannattaa myös suosia öljyhoitoja hiuksille: Levitä hiusöljy joka puolelle hiuksiin ja anna vaikuttaa useamman tunnin ajan, esimerkiksi yön yli tai muutaman tunnin. Pese hiukset huolellisesti kahteen kertaan ja lisää hoitoaine. Jos teet öljyhoidon yöksi hiuksiin, muista suojata hiukset esimerkiksi kelmulla ja huivilla.
 2. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Kiharien hiusten lämpökäsittely voi vaurioittaa hiuksia ja tehdä niistä kuivat. Käytä lämpösuojasuihketta ennen muotoilua ja pyri välttämään päivittäistä lämpökäsittelyä.
 3. Käytä silkkipäähinettä tai satiinipäähinettä nukkuessasi: Satiinista tai silkistä valmistettu päähuivi vähentää hiusten takkuuntumista ja rikkoutumista yön aikana.
 4. Tee hiuksille syvähoito säännöllisesti: Syvähoito esimerksi hiusnaamiolla auttaa kosteuttamaan ja vahvistamaan kiharoita. Tee syvähoito vähintään kerran kuukaudessa.
 5. Vältä kuivien hiusten harjaamista: Kiharat hiukset ovat alttiit takkuuntumiselle. Vältä kuivien hiusten harjaamista ja käytä sen sijaan harvapiikkistä kampaa tai sormiasi selvittääksesi kiharat.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään hiusgeelin käytön tärkeyden ja antoi vinkkejä kiharien hiusten hoitoon!

Oikeanlaisen hiusgeelin avulla voit saavuttaa upean ja tyylikkään kiharatyylin, joka pysyy kauniina pitkään. Muista valita kiharageeli tai -voide, joka sopii omalle hiustyypillesi.

Eveline-tiimi toivottaa tsemppiä kiharoidesi taltuttamiseen!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista:

Hiustenkuivaaja

Muistilista hiustenkuivaajan ostajalle

Hiustenkuivaaja on useimmille pitkä- ja/tai paksuhiuksiselle välttämätön tarvike. Etenkin jos hiuksesi ovat vähähuokoiset, niiden kuivuminen itsestään kestää pitkään, jopa