Kauneus, hiukset & tyyli.

Ihonhoito-, meikkaus-, hius- ja tyylivinkit

Magneettiripset – 5 syytä miksi sinunkin kannattaa vaihtaa liimattavat ripset magneettisiin

Magneettiripset ovat olleet todellinen taivaanlahja liima-allergisille, jotka haluavat käyttää irtoripsiä meikissään. Magneettiripset tulivat rytinällä markkinoille ja loppua ei toistaiseksi näy, eikä ihme. Perinteiset liimattavat tekoripset on haastavaa saada tällättyä oikeaan kohtaan, liimaa menee usein ihan kaikkialle muualle kuin minne pitäisi ja liimaus usein pettää päivän aikana ja ripset lähtevät kokonaan tai osittain irti. Magneettiripset tulivat korjaamaan nämä kaikki ongelmat!

Tämän artikkelin luettuasi osaat käyttää magneettiripsiä ja magneetti eyelineria oikein sekä opit huoltamaan niitä niin, että ne kestävät käytössä mahdollisimman pitkään.

Tässä artikkelissa:

 • 5 syytä valita magneettiripset:
  1. Magneettiripset sopivat liima-allergiselle ja herkkäsilmäiselle
  2. Magneettiripset on helppo kiinnittää
  3. Magneettiripset ovat kestävämmät kuin liimattavat ripset
  4. Magneettiripset ovat muokattavat eri tyyleihin ja tilanteisiin sopivaksi
  5. Kestävyys
 • Kuinka magneettiripset kiinnitetään? Ohjeet vaihe vaiheelta
  1. Magneettiripsien kiinnitys magneettieyelinerin kanssa
  2. Magneettiripsien kiinnitys ilman magneettieyelineria

5 syytä valita magneettiripset

Magneettiripset sopivat liima-allergiselle ja herkkäsilmäiselle

Moni on joutunut harmistuneena luopumaan tekoripsien käytöstä, sillä niissä käytettävä liima aiheuttaa oireita. Myös esimerkiksi ripsienpidennyksissä käytettävä liima saattaa helposti allergisoida ja aiheuttaa silmän ärsytystä, joten näyttävistä ripsistä haaveilevan vaihtoehdot jäävät harmillisen vähiin. Tai siis jäivät, sillä magneettiripset mullistivat koko tekoripsimaailman ja toivat tekoripset jälleen vaihtoehdoksi sellaisille, joille liima ei syystä tai toisesta sovi. Magneettiripsissä ei käytetä liimaa laisinkaan, vaan ripset sisältävät yhden tai useamman magneetin, jolla ripset kiinnitetään omiin ripsiin. On myös hyvä huomioida, että tekoripsien kanssa käytettävä liima ei yleensä ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, mutta magneettiripsiä voit käyttää niin paljon kuin ikinä tahdot.

Magneettiripset on helppo kiinnittää

Magneettiripsien kiinnittäminen on nopeaa ja helppoa. Magneettiripset kiinnitetään joko sellaisenaan omiin luonnonripsiin niin, että ripsinauha asetetaan omien ripsien päälle (nauhassa on joko yksi pitkä magneettinauha tai kolme yksittäistä pientä magneettia) ja ripsinauhan magneettinen vastakappale/-kappaleet kiinnitetään omien luonnonripsien alapuolelta (ripset jäävät magneettien väliin tukevasti kiinni). Tämä on hiukan haastavampi tapa (joskin pienen harjoittelun jälkeen sekin on todella nopea ja helppo!), mutta vielä helpompi tapa on käyttää magneettista eyelineria. Liner vain sivellään ripsirajaan, annetaan kuivahtaa ja magneettiripset viedään lineriin kiinni. Tosi helppoa!

Magneettiripset ovat kestävämmät kuin liimattavat ripset

Yleinen ongelma liimattavissa ripsissä on se, että liimaus ei kestä koko päivää (eikä välttämättä edes paria tuntia pidempään). Silmäluomi tietysti liikkuu oikeastaan ihan koko ajan ja liima joutuu täten kovalle koetukselle eikä olekaan mikään ihme, että ripsinauhan toinen reuna alkaa helposti repsottamaan. Erityisesti, jos silmäsi ovat herkät/kuivat tai olet vaikkapa siitepölyallergikko ja silmäsi vuotavat siksi helposti, on liimattavat ripset hasardi valinta. Vesi ja kyynelneste nimittäin irrottaa liimauksen nopeasti.

Magneettiripset taas ovat kyynelten, sään ja liikkeen kestävät ja pysyvät silmissäsi helposti koko päivän aamusta iltaan.

Magneettiripset ovat muokattavat eri tyyleihin ja tilanteisiin sopivaksi

Magneettiripsien avulla sinun on helppo muokata lookkisi lennosta toisenlaiseksi. Päiväkäyttöön voit valita luonnollisemmat ripset ja iltakäyttöön taas näyttävämmän ripsirivistön. Vaihda vain ripset ennen iltamenoja ja voilá! Hehkeä iltalookki on hetkessä valmis ilman sen kummempaa meikin korjailua.

Magneettiripsien pois ottaminen ja kiinnittäminen ei sotke muuta meikkiä ja se on helppoa ja nopeaa. Magneettiripsiä on myös mahdollista lyhentää tarvittaessa, jotta saat niistä sopivat juuri sinun silmääsi.

Kestävyys

Jos olet koskaan käyttänyt liimattavia ripsiä, tiedät varmasti, kuinka hankalaa ripsinauhasta on irrottaa liimaa niin ettei ripset vaurioidu. Usein lopputuloksena on sinne tänne vinksottava ripsisotku, jota ei silmäänsä tee enää mieli laittaa.

Magneettiripset taas kestävät käyttöä paremmin kuin liimattavat versiot. Magneettiripset säilyttävät kauniin ulkonäkönsä pitkään ja laadukkaimmille ripsimalleille luvataan jopa 100 käyttökertaa. Tämä tekee magneettiripsistä myös edullisemman ja ekologisemman vaihtoehdon.

 

Kuinka magneettiripset kiinnitetään?

Magneettiripset voidaan kiinnittää kahdella tavalla, riippuen siitä millaisia ripsiä käytät ja onko sinulla käytössä myös magneettinen eyeliner.

Magneetti eyelinerin kanssa ripsien kiinnitys on helpompaa ja jos et ole tottunut käsittelemään tekoripsiä, suosittelemme aloittamaan eyelinerin kanssa. 

Magneettiripsien kiinnitys magneettieyelinerin kanssa:

 1. Useimmat magneettiripsinauhat ovat aina hiukan jäykkiä uutena ja ne täytyy löysyttää ennen ensimmäistä käyttöä. Ota ripsinauhan molemmista päistä kiinni ja taita ripsinauha tiukalle kaarelle niin, että se on ylösalaisen U-kirjaimen muotoinen. Taivuttele ja “vetkuttele” ripsinauhaa edestakaisin niin, että ripsinauhan muoto tulee kaarevammaksi ja nauhasta tulee joustavampi.
 2. Ravistele magneettieyelineria hyvin ja pyyhkäise sivellintä purkin reunaan, ja sivele ylimääräinen liner talouspaperiin tai kämmenselkään. Tällä tavoin saat ohuemman kerroksen lineria.
 3. Sivele magneettista eyelineria ripsirajaasi 2-3 kerrosta
 4. Anna jokaisen kerroksen kuivua ennen kuin lisäät eyelineria
 5. Vie magneettiripsinauha varovasti kiinni eyelineriin. Ripsien magneetti ja eyelinerin magneetti nappaavat kiinni toisiinsa heti.
 6. Varmista, että ripsinauha on kiinni ripsissäsi. Varo, ettet jätä vahingossa rakoa omien ripsiesi ja ripsinauhan väliin.
 7. Jos ekalla kerralla tähtäys ei osunut aivan kohdilleen, se ei haittaa. Ota ripset varovasti irti ja koita uudelleen. Voit myös tarvittaessa lisätä eyelineria.
 8. Katso alla olevasta videosta tarvittaessa lisäohjeet.

Vinkki: Jos ripsinauha on todella jäykkä ja suora eikä se tunnu sopivan silmääsi, johtuu se siitä että et ole löysyttänyt ripsinauhaa tarpeeksi. Pehmennä ripsinauhaa viemällä se tiukan U-kirjaimen muotoon ja liikuttelemalla sitä kevyesti niin, että nauha löystyy.

Magneettiripsien kiinnitys ilman magneettieyelineria:

Jos taas et halua käyttää eyelineria, on magneettiripset mahdollista kiinnittää myös ilman sitä. Tämä tapa on vaikeampi ja vaatii hiukan harjoittelua. Vakuutamme kuitenkin, että taito on aivan helposti opittavissa ja kun pääset jyvälle siitä mikä on homman nimi, kiinnität magneettiripset yhtä nopeasti kuin magneettieyelineria käyttäen.

Magneettiripsiä on kahdenlaisia:

On sellaisia, joissa on kaksi identtistä ripsinauhaa päällekäin. Toinen nauha tulee omien ripsiesi yläpuolelle ja toinen nauha alapuolelle. Tällä tavoin omat ripsesi “litistyvät” nauhojen väliin ja magneettiripset pysyvät paikoillaan.

On myös sellaisia, joissa on vain yksi ripsinauha, jossa on kolme pientä magneettia. Näille pienille magneeteille on kolme vastakappaletta. Ripsinauha viedään omien ripsien päälle ja vastakappaleet kiinnitetään yksitellen ripsinauhaan niin, että omat ripset jäävät magneettien väliin. Yleensä tämän tyyppiset magneettiripset ovat joustavammat ja myös luonnollisemmat.

Tällä tavoin kiinnität magneettiripset ilman magneettieyelineria:

 1. Useimmat magneettiripsinauhat ovat hiukan jäykkiä aluksi ja ne pitää löysyttää ennen ensimmäistä käyttöä. Ota ripsinauhan molemmista päistä kiinni ja taita ripsinauha pehmeästi tiukalle kaarelle niin, että se on aivan ylösalaisen U-kirjaimen muotoinen. Taivuttele ja “vetkuttele” ripsinauhaa edestakaisin niin, että ripsinauhan muoto tulee kaarevammaksi ja nauhasta tulee joustavampi.
 2. Levitä omiin ripsiisi ripsiväri. Tämä on välttämätön vaihe, sillä jos ripsissäsi ei ole ripsiväriä, ovat ne liian liukkaat eikä magneettiripset pysy silmissäsi. Ripsiväri tuo rakennetta ripsiin, eikä ripsinauha pääse näin ollen liukumaan ripsistä pois.
 3. Vie magneettiripset kiinni luomeen aivan ripsiesi yläpuolelle. tarkista, että ripsinauhan ulkonurkka on täsmälleen samalla kohdalla kuin omien ripsiesi ulkonurkka.
 4. Nosta pinsettien väliin yksi vastakappale
 5. Pidä leuka ylhäällä, nosta luomeasi kulmakarvasi kohdalta keskisormella (tällä tavoin näet paremmin oikean paikan vastakappaleelle) ja pidä nimettömällä ripsinauhaa paikallaan jotta se ei luiskahda pois paikoiltaan
 6. Vie magneettinen vastakappale kiinni ripsinauhan uloimpaan magneettiin. On helpointa aloittaa uloimmasta magneetista.
 7. Vinkki: Vie magneettinen vastakappale ensin lähelle silmämunaasi ja sitten vasta nosta se kiinni ripsinauhaan (tee siis ikään kuin L-kirjaimen muotoinen liikerata). Jos viet vastakappaleen liian edestä, nappaa magneetti kiinni ennen aikojaan ja ripsinauha lähtee paikoiltaan.
 8. Tee sama kahdelle muulle magneetille.
 9. Katso alla olevasta videosta lisäohjeet:

Toivomme, että opit paljon uutta magneettiripsien käytöstä ja niiden asentamisesta! 🙂 Muistathan, että magneettiripsesi pysyvät hyvinä vain, jos muistat pitää niistä hyvää huolta.

Ennen magneettiripsien ensimmäistä käyttökertaa suosittelemme lisäksi lukemaan myös toisen artikkelimme, jossa kerromme 5 käytännöllistä vinkkiä magneettiripsien ja ja magneettieyelinerin käyttöön:

Magneettiripset ja magneettieyeliner – 5 käytännön vinkki

Mistä löytää täydelliset magneettiripset?

Magneettiripsiä on monenlaisia, eri hintaisia ja -laatuisia. Magneettiripset eivät ole käyttökertoihinsa nähden lainkaan kalliit, vaikka niihin sijoittaisikin useamman kympin. Suosittelemme lämpimästi Eyluren Pro Magnetic magneettiripsiä ja Ardellin magneettieyelineria, sillä niiden laatu on erinomainen ja hinta erittäin ilahduttava (reilu 20 euroa).

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista: