Kauneus, hiukset & tyyli.

Ihonhoito-, meikkaus-, hius- ja tyylivinkit

Magneettiripset – 5 vinkkiä magneettiripsien käyttöön

Magneettiripset tulivat vaihtoehdoksi liimattaville tekoripsille ja ripsienpidennyksille. Liimattavat tekoripset ovat monin tavoin epäkäytännölliset – ne on vaikea kiinnittää sotkematta, erittäin vaikea saada pysymään kestävästi ja usein tuntuvat silmissä epämiellyttävältä. Moni on myös allergisoitunut liimalle, jota käytetään ripsien kiinnittämiseen. Myös ripsienpidennysliimalle voi allergisoitua ja moni haluaa muutenkin vähentää kemikaalikuormaa jättämällä ylimääräiset kemikaalit pois.

Tämän artikkelin luettuasi tiedät, kuinka magneettiripsiä käytetään, miten niitä huolletaan ja mitä sinun pitää ottaa huomioon hankkiessasi ensimmäisiä magneettiripsiäsi.

Nämä viisi asiaa sinun tulee tietää ennen kuin hankit magneettiripset

1. Esikäsittele magneettiripsesi ennen ensimmäistä käyttökertaa

Osa magneettiripsistä vaatii aluksi niin sanotun esikäsittelyn. Usein käyttämätön ripsinauha on nimittäin melko jäykkä ja suora, eikä se ei välttämättä asetu luontevasti kaarevaan silmäluomeen. Tämän vuoksi ripsinauhaa täytyy löysyttää aluksi. Ripsinauhaan tartutaan molemmista päistä ja se taivutetaan ylösalaisen U-kirjaimen muotoon ja taivutellaan niin pitkään että nauha löystyy riittävästi. Alla olevasta videosta näet kuinka se tapahtuu:

2. Käytä ripsiväriä magneettiripsien kanssa

Ripsivärin käyttö magneettiripsien kanssa on todella tärkeää. Ripsivärin ei tarvitse olla kummoinen, vaan mikä tahansa ripsari käy mainiosti, kunhan se on musta ja käyttökelpoinen (vanhaksi mennyttä ripsiväriä ei kannata käyttää silmissä).

Mutta miksi ripsiväri? Magneettiripsien laittoa ei kannata harkitakaan ilman ripsivärin laittoa, sillä puhtaissa ripsissä magneettiripset eivät pysy. Ripsiväri tuo rakennetta ja “raheutta” ripsiin ja magneetti näin ollen tarttuu ripsiin paremmin. Jos koitat käyttää magneettiripsiä ilman ripsiväriä, liukuvat magneettiripset pois alta aikayksikön. 🙂 Voit levittää ripsivärin juuri ennen magneettiripsien laittoa, tai antaa sen hetken kuivahtaa. Jos laitat magneettiripset heti ripsivärin perään, joudut puhdistamaan magneettiripsiä hiukan perusteellisemmin. Toisaalta aloittelijan on usein helpompaa aloittaa niin, että magneettiripset asennetaan heti ripsivärin laiton jälkeen. Magneettiripset tarttuvat tuoreeseen, tahmaiseen ripsiväriin, eivätkä niin helposti liu’u pois paikoiltaan.

3. Ripsipinseteillä helpotusta magneettiripsien asennukseen

Magneettiripset on paljon helpompi asentaa pinsettejä avuksi käyttäen. Pinsetit on yleensä metallia ja metallisissa pinseteissä on se huono puoli, että magneetti tarttuu niihin ja se voi vaikeuttaa laittoa. Pinsettien tulee myös olla tylpät, jotta ripset eivät vahingoitu.

Magneettiripsille kannattaa valita niille tarkoitetut pinsetit, jotka ovat muovia ja niiden pää on optimoitu magneettiripsille sopivaksi.

4. Magneettieyelinerilla vieläkin enemmän helpotusta magneettiripsien asennukseen

Magneettiripsien asentaminen vaatii hiukan harjoittelua. Yksityiskohtaiset ohjeet magneettiripsien laittoon löydät toisesta artikkelistamme:

Helppo ohje: Kuinka magneettiripset kiinnitetään?

Mutta jos haluat päästä vieläkin helpommalla, niin voit ottaa avuksi magneettieyelinerin. Magneettieyelinerin kanssa kiinnitys on todella helppoa: Sivele magneettieyelineriä 2-3 kerrosta ripsien tyveen ja anna sen kuivua. Vie magneettiripsinauha varovasti kiinni eyelineriin. Ripsien magneetti ja eyelinerin magneetti nappaavat kiinni toisiinsa heti ja upea ripsilook on valmis!

5. Huolla magneettiripsiäsi oikein ja ne kestävät käytössäsi pidempään

Magneettiripset pysyvät sitä parempana mitä hartaammin niitä huollat. Parhaat magneettiripset saattavat kestää jopa 100 käyttökertaa, mutta vain silloin kun pidät niistä hyvää huolta. Magneettiripset kuuluu puhdistaa öljyttömällä puhdistusaineella (ripsienpidennyksille sopiva puhdistusaine on paras) aina silloin kun ne alkavat näyttää likaisilta.

Erityisesti silloin, jos asennat magneettiripset kostean ripsivärin kanssa, täytyy ne puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Muista, että kaikki lika ei näy paljaalla silmällä – ihon omat rasvat ja näkymätön pieni lika kertyy helposti ripsiin ja pitkällä aikavälillä haurastuttaa ja huonontaa ripsien kuntoa.

Lisää vinkkejä:

  • Jos hukkaat vahingossa magneettiripsiliuskan tai sen vastakappaleen esimerkiksi lattialle tai matolle ja et löydä sitä, niin kokeile etsiä sitä uuninpeltiä avuksi käyttäen. Kun viet uunipellin lähelle sitä kohtaa, missä epäilet magneettiripsen olevan, nappaa magneetti kiinni uunipeltiin.
  • Jos laitat magneettiripsiä vessassa, varo  ettet hukkaa magneettiripsiä tai etenkään niiden vastakappaleita lavuaarin viemäriin. Laita esimerkiksi vessapaperia lavuaariin, jotta vastakappaleet eivät vahingossa tipahda lavuaarin syövereihin.
  • Jos ripset eivät meinaa asettua, on yleensä vika siinä, ettet ole löysyttänyt niitä tarpeeksi. Taivuttele ja löysytä ripsinauhaa riittävästi niin, että se on mukavan taipuisa ja se asettuu silmääsi kauniisti.
  • Magneettiripsiä voi myös lyhentää. Jos tahdot puolikkaan silmän magneettiripset, onnistuu se niin, että leikkaat magneettiripsinauhan keskimmäisen magneetin kohdalta niin, että sinulle jää ripsinauha, joka ulottuu silmän ulkonurkasta silmän keskiosaan. Ripsiin kuuluu siis jäädä kaksi magneettia, älä leikkaa vahingossa niin, että ripsiisi jää vain yksi magneetti

    Mistä löytää täydelliset magneettiripset?

    Magneettiripsiä on monenlaisia, eri hintaisia ja -laatuisia. Magneettiripset eivät ole käyttökertoihinsa nähden lainkaan kalliit, vaikka niihin sijoittaisikin useamman kympin. Suosittelemme lämpimästi Eyluren Pro Magnetic magneettiripsiä ja Ardellin magneettieyelineria, sillä niiden laatu on erinomainen ja hinta erittäin ilahduttava (reilu 20 euroa).

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista: