Parhaat tuotteet curly girl -metodiin 2021

Oletko jo kuullut käsittämättömän suuren suosion saaneesta curly girl -metodista (CG tai curly girl method)? Metodi sai suuren suuren suosion todella lyhyessä ajassa muutama vuosi sitten ja edelleen metodin periaatteet puhuttavat runsaasti Internetin keskustelupalstoilla. Curly girl -metodin suosiota on helppo ymmärtää, sillä kiharoiden hiusten maailmanvalloitus on todella raikas tuulahdus hiustrendien maailmassa ja tervetullut vastaisku suoristusraudoilla käristämisen aikakaudelle.

Metodin ideana ja perusperiaatteena on se, että sillä saa aikaan upeat, kiiltävät ja tuuheat kiharat sellaisiinkin hiuksiin, joissa kantajansa ei välttämättä edes tiennyt kiharoiden pysyvän, saatu muodostuvan itsekseen ilman muotoilurautoja. Eli oikeilla hoitotavoilla ja -tuotteilla melko suoristakin hiuksista voi saada kiharat noudattamalla pelkästään hoitavaa curly girl-metodia (siis ilman kihartimia, patukoita tai muitakaan poppakonsteja). Pohjimmiltaan curly girl -metodi on ennen kaikkea super hellävarainen ja luonnollinen tapa hoitaa hiuksia ja tuo esiin hiusten luonnollisen kauneuden.

Tarvitset vain sopivat tuotteet (curly girl approved) ja metodin mukaiset hoitotavat.

Tuleeko piikkisuorista hiuksista kiharat metodin avulla?

Nyt on tärkeää kuitenkin murtaa yksi sitkeässä istuva myytti: Metodilla piikkisuorista hiuksista ei tule kiharoita, mutta esimerkiksi monilla suomalaisilla on sen tyyppinen hiuslaatu, että se vaikuttaa suoralta, mutta onkin itse asiassa taipuisa. Kun tällaista hiusta hoidetaan metodin avulla, voi siihen alkaa muodostua hyvinkin tiukkoja kiharoita. Joillekin metodin avulla tulee oikein pörröinen kihara, joillekin laineet ja monille jotain siltä väliltä. Asia selviää vain kokeilemalla. Näennäisesti sinulla voi hyvinkin olla suorat hiukset, mutta todellisuudessa niissä kuitenkin on luonnollista taipuisuutta, mikä mahdollistaa niiden kihartumisen metodin avulla.

Joka tapauksessa, oli lopputulos mikä hyvänsä, on metodi kiva ja hellävarainen tapa pitää hiuksista huolta ja tulipa hiuksiisi kiharat tai ei, tekee se 100 % varmuudella hyvää hiuksillesi, sillä metodi on hyvin hoitava ja siinä käytettävät tuotteet ovat hyvin luonnollisia hiuksille.

Kuinka noudatan metodia?

Metodia varten sinun on ymmärrettävä sen perusperiaatteet, mitkä eivät ole millään tavalla mutkikkaat. Olemme avanneet niitä aiemmin toisessa artikkelissa (Curly girl metodi – aloittajan opas), mutta tässä pikakertaus:

Metodin aikana hiukset pestään erityisellä tekniikalla ja ehdottomasti hiuksien hoidossa vältetään kaikenlaisia vaurioittavia käsittelyjä, jopa harjaus hiusten ollessa kuivat on kielletty. Kielletyt aineet ovat sulfaatit, silikonit ja alkoholit.

Pähkinänkuoressa, näitä seuraavia ainesosia/asioita tulee välttää curly girl -metodin aikana:

 • Sulfaatit, joita on hyvin monissa shampoissa. Sulfaatit pesevät kiharaa hiusta liian voimakkaasti, mikä aiheuttaa hiusten kuivuutta.
 • Silikonit, joita on usein hoitoaineessa (poikkeuksena vesiliukoiset silikonit)
 • Alkoholit
 • Hiusten harjaaminen ja kampaaminen kuivana
 • Tavallisen froteepyyhkeen käyttö
 • Kaikenlaiset lämpökäsittelyt

Hiukset pestään periaatteessa pelkällä hoitoaineella päänahkaa myöten (lukuunottamatta niin sanottua final washia, eli loppupesua, joka tehdään sulfaatittomalla shampoolla) ja ne myös hoidetaan hoitoaineella tai naamiolla. Hoitoaine/naamio levitetään kuitenkin vain hiusten pituuksiin (toisin kuin hoitoainepesussa).

Myös hoitoaineen huuhtelu on erilainen: Pää kannattaa taivuttaa alaspäin ja antaa hiusten roikkua vapaana. Kämmeniin otetaan vettä ja hiuksia puristellaan niin kauan, että hoitoainetta on huuhtoutunut riittävästi pois. Puristelu tapahtuu voimakkain mutta hellävaraisin liikkein niin, että ikään kuin otat kourallisen hiussuortuvia kämmeniisi ja viet ne kohti päänahkaasi puristaen voimakkaasti. Tällöin huomaat, että hiukset alkavat kihartua itsestään.

Pesun jälkeen hiuksiin suihkutellaan jätettävä hoitoaine ja mahdollisesti lisätään hiusöljy. Lopuksi hiuksiin levitetään muotoilutuotteeksi geeli tai vaahto, joka tukee kiharoitasi ja pitää ne kuosissaan. Koska metodissa ei käytetä froteepyyhettä, hiuksien annetaan ilmakuivua. Monet metodia käyttävät suosivat myös ploppaamista: Kosteat hiukset voi kietoa suuren t-paidan sisään ja antaa hiusten kuivua t-paidan sisällä osittain tai kokonaan kuivaksi (riippuu hiustyypistäsi, kumpi tapa on paras). Ploppaaminen auttaa kiharaa säilyttämään muotonsa paremmin.

Hiusten kuivuttua hiukset ovat koppuraiset geelin jäljiltä. Kova geelikuori puristellaan lopuksi ja lopputuloksena pitäisi olla ihanan hemaisevat kiharat! Joskus hiukset kihartuvat reilummin vasta sitten, kun metodia on noudatettu jonkin aikaa, joten ole siis kärsivällinen. Hiuksia ei kannata pestä kovin usein, vaan pari kertaa viikossa riittää. Kuuntele tässäkin asiassa itseäsi, katso mikä tuntuu sopivan sinun hiuksillesi ja tee niin kuin itsestäsi tuntuu parhaalta.

Jos tämä selitys hiusten hoitamisesta ei auennut sinulle täysin, niin lue aiemmasta artikkelistamme tarkemmat ohjeet. : )

Mitä tuotteita metodissa kannattaa käyttää?

Tuotteiden metsästys onkin metodin ehdottomasti työläin osa. Kun tämän artikkelin kirjoittaja alkoi noudattaa metodia, meni kirjaimellisesti ikuisuudelta tuntuva aika Sokkarin kemppariosastolla talvitakissa hikoillessa, kun jokainen purkki ja purnukka täytyi käydä läpi ja tarkistaa, sisältääkö se jotain metodin vastaista ainesosaa. Huh! Haluamme säästää sinut moiselta, ja olemme koonneet alle suosittelemamme tuotteet valmiiksi:

Parhaat tuotteet curly girl metodiin

Final wash eli hiusten loppupesu

Final wash tehdään siis vain kerran, sillä metodin aikana hiuksia pestään vain hoitoaineella. Tarvittaessa voit kuitenkin pestä hiuksiasi shampoolla myös metodin aikana, jos hiuksesi ja päänahkasi niin kaipaavat, metodi ei mene siitä pilalle.

Innersense Pure Harmony Hairbath Shampoo
 • Erityisesti ohuille ja hennoille hiuksille
 • Hoitava koostumus
 • Ei tahmaa tai kuivata hiusta

Tämän shampoo on todellinen suosikkimme! Innersense hiustenhoitotuotteiden takaa löytyy Innersensen perustajat Greg ja Joanne, joiden intohimo puhtaisiin, turvallisiin ja huipputuloksia antaviin raaka-aineisiin sai aikaan luonnonmukaisen Innersensen.

Pure Harmony puhdistaa hellävaraisesti kosteuttaen ja raviten hiusta ja hiuspohjaa samalla. Pure Harmony sisältää mm. hiusta silottavia ja korjaavia kvinoa- ja riisiproteiineja, jotka vahvistavat ja kosteuttavat kiharaa hiusta ja hoitavia kasviöljyjä, kuten kurpitsaa, sheaa ja avokadoa. Appelsiinin eteerinen öljy tuo ihanan virkistyksen hiustenpesuun.

Shampoo ei sisällä sulfaatteja ja sopii kaikin tavoin käytettäväksi Curly girl -metodin kanssa.

Tuotteesta sanottua:

“Rakastan tätä shampoota! Päänahan kutina on loppunut täysin, kun vaihdoin tähän shampooseen. Pesee hyvin, mutta ei kuivata ja tuoksu on todella hyvä.”

”Koko perheellä käytössä. Riittoisa, ei kirvele silmiä, rauhoittanut päänahan kutinan ja bonuksena ihana tuoksu!”

 
Innersense Color Awakening Hairbath Shampoo
 • Värjätyille hiuksille ihanteellinen shampoo
 • 2 kertaa tiiviimpi koostumus kuin normaalissa shampoossa
 • Normaalille, värjätylle ja/tai kuivahkolle hiukselle

Color Awakening Hairbath on hellävarainen shampoo, joka suojaa värjättyä hiusta värin kulumiselta. Shampoon kookos, riisi ja avokado tehostavat pesua ja kurpitsaöljy vilkastuttaa verenkiertoa päänahassa. Kuten Pure Harmonyssa, niin Color Awakeningissakin on hiusta silottavia ja korjaavia kvinoa- tai riisiproteiineja sekä antioksidanttipitoista rooibosteetä. Shampoo sopii hyvin myös värjäämättömille hiuksille.

Tuotteesta sanottua:

“Aivan ihana tuote! Yhdessä hoitoaineen kanssa on kyllä saanut hiukset parempaan kuntoon. Parturinikin ihmetteli, että miten näin suuri muutos voi olla hiuksissa.”

 

Hiusten hoitoainepesuun sopivat hoitoaineet

Curly girl -metodissa hiukset pestään siis hoitoaineella eikä shampoolla. Hiusten pesutahdiksi suositellaan 1-2 kertaa viikossa, mutta useamminkin voi pestä jos omat hiukset tuntuvat sitä tarvitsevan.

Innersense Pure Inspiration Daily Conditioner Hoitoaine
 • Kevyt ja kosteuttava koostumus, joten siksi erinomainen curly girl -metodin hoitoainepesuun
 • Vähentää sähköisyyttä ja jättää hiuksen sileäksi ilman takkuja
 • Hennoille ja keskivahvoille hiuksille

Pure Inspiration Daily on kevyt ja kosteuttava hoitoaine, jonka riisinlese- ja avokadoöljy sekä shea vahvistavat ja silottavat hiukset. Appelsiininkukan öljy antaa hiukselle kauniin kiillon ja huumaava tuoksu tekee hoitokokemuksesta ihanan terapeuttisen. Hoitoaineessa on myös hiusta silottavia ja korjaavia riisi- ja kvinoaproteiineja.

Tuotteesta sanottua:

“Tämä hoitoaine ei jätä takkuja! Annostelu tuotteessa on loistava, ei tule vahingossa puristettua liikaa. Hoitoaineen koostumus ei latista hiuksia vaan jättää ne ilmaviksi.”

 

Hiusten hoitoon hoitoaine tai hiusnaamio

Pesun jälkeen hiuksiin laitetaan normaaliin tapaan hoitoaine tai naamio, mutta toisin kuin hoitoainepesussa, hoitoaine levitetään nyt vain hiusten pituuksiin. Jos haluat hoitavampaa hoivaa hiuksillesi (esimerkiksi jos hiuksesi ovat luonnostaan kuivaa sorttia), kannattaa valita naamio ja jos haluat kevyempää hoitoa, kannattaa valita hoitoaine.

Innersense Hydrating Hair Masque -hiusnaamio
 • Täydellinen kuiville, katkeileville, karheille ja vahingoittuneille hiuksille
 • Kevyt, mutta imeytyy tehokkaasti ja syväkosteuttaa hiusta

Hydrating Hair masque -hiusnaamio on ylellinen kosteuttava kokemus kutreillesi. Maski sisältää useita kosteuttavia ainesosia, kuten pellavansiementä, sheavoita, kookosta, tamanuöljyä ja kvinoaa. Nämä kosteuttavat ja antavat kiiltoa hiuksille ja sheavoi ja kookos sisältävät mm. runsaasti hyviä rasvahappoja ja ravinteita. Tamanuöljyn antioksidantit, rasvahapot ja ravinteet antavat myös kiiltoa, syväkosteuttavat kuivia ja hauraita hiuksia ja hoitavat myös hiuspohjaa. Pellavansiemen on omega 3 rasvahappojen lähde ja vahvistaa hiusta sekä estää sen katkeilua. Vaniljan eteerisestä öljystä ja salviasta tulee ihanan huumaava tuoksu.

Täydellinen tuote kuiville, katkeileville ja karheille hiuksille. We love it!

Tuotteesta sanottua:

“Kosteuttaa todella tehokkaasti ja jättää hiukset ihanan pehmeiksi.”

 
Madara Natural Haircare Nourish & Repair -hoitoaine
 • Tehokas ja hoitava koostumus
 • Kuiville ja karkeille hiuksille

Madara on yksi ihanimpia luonnonkosmetiikan merkkejä. Tämä hoitoaine on täyteläinen ja ravitseva hoitoaine kuiville ja karheille hiuksille. Hoitsikassa on nokkos- ja ruusukvitteniuutteet hoitavat hellävaraisesti vaurioituneita hiuksia ja auttavat ehkäisemään hiusten katkeilua. Madaran tuotteissa on 99 % luonnonmukaiset ainesosat ja 4 % raaka-aineista on luomuviljeltyjä.

Ihana hoitoaine!

 

Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja hiusöljy

Kun hiukset on pesty ja niissä käytetty pois pestävä hoitoaine, suihkutetaan niihin vielä hiuksiin jätettävä hoitoaine ja lisätään mahdollisesti hiusöljy.

Innersense Sweet Spirit Leave In Conditioner -hiuksiin jätettävä hoitoaine
 • Kevyt, hiuksia selvittävä ja kosteuttava hiusten hoitosuihke
 • Sopii erinomaisesti kaikille hiustyypeille

Sweet Spirit on suloisen ihana hoitosuihke hiuksille. Se sisältää hiusta pehmittäviä öljyjä, hiuspohjaa hoitavia yrttejä ja ripauksen hunajaa, joka parantaa hiusten käsiteltävyyttä ja vähentää takkuja. Hoitosuihke sisältää paljon hyviä rasvahappoja, antioksidanttisia tamanuöljyä ja rooibosta sekä hiusta silottavia ja vahvistavia kvinoa- ja riisiproteiineja. Hunaja myös rauhoittaa herkkää hiuspohjaa ja antaa kevyttä pitoa hiusten muotoiluun.

Leventeli rauhoittaa ja tasapainottaa kuivaa ja rasvaista hiuspohjaa ja se on loistava raaka-aine myös hilseen hoitoon.

Tuotteesta sanottua:

“Helpottaa harjaamista huomattavasti ja lisäksi taltuttaa pörröä. Mainio tuote! Plussaa runsaasta pakkauskoosta.”

 
Urtekram Nordic Berries -hoitosuihke
 • Ihana tuote kuiville ja karkeille hiuksille
 • Voi käyttää kosteisiin ja kuiviin hiuksiin

Orapihlajan, mustikan, karpalon ja ruusunmarjan vitamiineja ja antioksidantteja sisältävä Urtekarin hiuksiin suihkutettava hoitoaine on pullollaan hyviä ainesosia – siinä on myös aloe veraa ja glyserolia, jotka hoitavat ja kosteuttavat kuivia ja vahingoittuneita hiuksia ja palauttavat niiden luonnollisen tasapainon.

Siinä on myös pilbaruutetta, joka vahvistaa hentoa hiusta ja tukee muiden hyvien ainesosien vaikutuksia.

 
Rimita Green Arganöljy
 • Monipuolinen tuote: Sopii niin kasvoille, vartalolle ja hiuksille
 • Imeytyy hyvin, ei tahmaa

Kylmäpuristettu ihana 100 % luomu arganöljy sopii moneen – niin iholle kuin hiuksillekin. Rimitan arganöljy on korkealaatuinen öljy Marokkosta ja se hoitaa tehokkaasti niin ihoa kuin hiuksiakin. Öljy sisältää runsaasti hoitavia e-vitamiinia ja antioksidantteja.

 

Hiusten muotoilutuotteet – geeli/vaahto

Lopuksi hiuksiin laitetaan muotoilutuote, eli geeli, jonka annetaan kuivua hiuksiin täysin. Hiusten ollessa kuivat, kova geelikuori puristellaan pois.

Wella Eimi hiusgeeli
 • Napakan pidon antava hiusgeeli
 • Sopii kaikille hiustyypeille

Wellan EIMI -hiusgeeli antaa todella voimakkaan pidon hiuksiin ja on ihanteellinen käytettäväksi curly girl -metodin tukena. Tuote antaa kiiltoa ja suojaa myös hiuksia UV-säteiltä. Sopii hienosti myös wet look-tyylisten kampausten luomiseen.

 
Innersense I Create Lift Volumizing foam -muotoiluvaahto
 • Sopii kaikille hiuslaaduille
 • Antaa volyymia, kiiltoa, suojaa ja lisäksi hoitaa kuivunutta hiusta
 • Luonnonkosmetiikkaa

Kevyt, volyymia ja tukea hiuksille antava muotoiluvaahto sopii niille, jotka kokevat geelin omille hiuksille liian tukevaksi tai jotka haluavat luonnonkosmetiikkapuolen vaihtoehdon curly girl-muotoiluun. Vaahto antaa tekstuuria ja volyymia juuri sopivasti ja sillä voi myös freesata kampausta pesujen välissä.

Aloe vera vahvistaa hiusta luonnollisesti ja antaa hiuksille ihanan sileän tuntuman. Luomuhunaja antaa volyymia ja kiiltoa ja lehtikuusen sakkaridit antavat kiiltoa sekä pitoa. Riisiproteiini silottaa, vahvistaa sekä kosteuttaa kuivaa ja kärsinyttä hiusta, joten tuote on samalla myös hoitava. Kurpitsansiemenöljy kosteuttaa suojaa ja hoitaa. Ihana tuote, joka sopii ihan kaikille hiustyypeille!

Tuotteesta sanottua:

“Tähän mennessä paras luonnonkosmetiikka muotoilutuote mitä olen kokeillut!”